המסת שוקולד בתנור מיקרוגל

טכניקה בסיסית


דרך אחת להמיס שוקולד היא בקערה במיקרוגל. להצלחת התהליך וכדי לא לפגום במרקמו ובטעמו של השוקולד המומס ולהפוך אותו גבשושי ומר (שרוף), יש להימנע מחימום יתר של השוקולד:
שוברים את השוקולד לקוביות קטנות בגודל אחיד, פחות או יותר, ושמים בקערה המתאימה לחימום בתנור מיקרוגל.
מכניסים את הקערה אל המיקרו ומחממים כדקה. מוציאים את הקערה מהמיקרו ובודקים. בשלב זה השוקולד נמס אך מעט.
מחזירים את הקערה אל המיקרו ל-30 שניות, מוציאים ובודקים שוב ע"י הזזת קוביות השוקולד בעזרת מרית ועירבובן. אם נשארות עדיין חתיכות שוקולד מחזירים אל המיקרו לחימום לעוד 30 שניות ובודקים שוב (בחימום בתנור מיקרוגל, קוביות השוקולד שומרות על צורתן גם כשהן כבר נמסות בפנים. לפיכך יש להקפיד על חימום בשלבים תוך בדיקת מצב השוקולד).

כשרוב קוביות השוקולד נמסו, מוציאים את הקערה מהמיקרו (חום השוקולד המומס, ימיס את חתיכות השוקולד שנותרו קשות). מערבבים עד לקבלת קרם אחיד וחלק.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה